пʼятницю, 10 вересня 2021 р.

Всесвітній день запобігання самогубствам

Всесвітній день запобігання самогубствам

або Всесвітній день запобігання суїциду

Міжнародна дата, яка відзначається по всій планеті щорічно, починаючи з 2003 року, 10 вересня, з метою сприяння діяльності щодо запобігання самогубств у всьому світі. Всесвітній день запобігання самогубствам почали проводитися з ініціативи Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам (МАПС) при активній підтримці Всесвітньої організації охорони здоров'я та під патронажем Організації Об'єднаних Націй.

Станом на сьогодні, беручи до уваги комплекс факторів, збільшились випадки самогубств серед підлітків та стали популярні суїцидальні групи в інтернет мережі. 

До цього дня психологічною службою Маслівської гімназії ( Соціальний педагог – Островський Д.В., психолог – Антипова А.О.) було проведено :

 - діагностику учнів 5-9 кл. на аутоагресивні тенденції та фактори, які формують суїцидальні наміри.

- просвітницька інформація для дорослих «Як допомогти та визначити тривожні дзвіночки в поведінці підлітка».

- для учнів 6-ого класу проведено тренінг «Життя – найбільша цінність», де діти обговорили цінність життя, сенс життя для себе, проаналізували вислови Матері Терези про життя; також попрацювали над згуртованістю та підтримкою один одного .


- для учнів 8-9 класів був проведений тренінг «Моє життя, кризові ситуації», де діти окреслили для себе сенс життя, обговорили притчі та складені дітьми кризові ситуації, як допомогти в таких випадках; попрацювали над згуртованістю та підтримкою один одного .





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації